IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street залага на Обама за президент на САЩ

Инвестиционният сектор разчита знаците, че избирателите са недоволни от политиката на републиканците

10:40 | 04.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Барак Обама. Снимка: barackobama.com
Барак Обама. Снимка: barackobama.com

Wall Street дава подкрепата си за кандидата на демократите за президент на САЩ Барак Обама въпреки опасенията, че администрацията му ще увеличи данъците и ще вземе строги мерки по отношение на търговията и регулациите, пише Ройтерс.

Wall Street разчита знаците, че демократите ще спечелят изборите, тъй като избирателите са недоволни от политиката на републиканците по отношение на икономиката и войната в Ирак. Фактът, че Обама започна да получава по-голям дял средства за кампанията си, подсказва, че инвеститорите просто искат да подкрепят евентуалния победител, коментира агенцията.

Сенаторът от Илинойс, който спечели във вторник битката с Хилъри Клинтън за номинацията за кандидат на демократите, е получил 7,9 млн. долара за кампанията си от инвестиционни компании, според данни на Центъра за отговорна политика (Center for Responsive Politics).

Неговият опонент кандидатът на републиканците Джон МакКейн, е събрал около 4,2 млн. долара, с което изостава дори от другите кандидати от своята партия – Рудолф Джулиани и Мит Ромни, които отдавна се отказаха от надпреварата.

Като цяло демократите са получили 57 на сто от средствата, отпуснати от инвестиционния сектор. Ако тази тенденция се задържи до ноември, това ще бъде първият случай от 1994 насам, при който демократите са привлекли повече средства от Wall Street, отколкото републиканците, в година на избори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:59 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още