IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Идейните предприемачи - теория на успеха

Изследователят Лайъл Суим идентифицира пет инструмента, които могат да направят промяната неизбежна

09:00 | 25.05.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Модификация – перфекционизмът е враг на прогреса

Чрез теорията на разпространението изследователите откриха, че иновациите не са статични. Те се променят с времето, докато преминават през процеса на разпространение. Тази промяна често се нарича реиновация.

Самото разпространение често следва подобен път и е може би дори по-вероятно да се промени, докато се стигне до възприемането на реформата. Първо, никоя политика или правителство не са перфектни. Уинстън Чърчил често е цитиран да казва, че демокрацията е най-малко лошата форма на управление. Макар принципите на доброто управление да са вечни и универсални, то тяхното приложение под формата на действителна обществена политика не е.

Второ, усилията за прокарване на дадена политика често изискват създаването на коалиции, като интересите на техните съставни части, макар и синхронизирани около политиката, не са напълно еднакви. Така в процеса на прокарването на идеята или реформата всеки от тях в една или друга степен се опитва да нагоди реформата към своите ценности и философия. Има и такива, които напълно отричат идеята и активно се опитват да я променят, така че да не прилича на оригиналния си вариант.

Предизвикателството за хората, които движат реформата, е по такъв начин да подпомагат процеса, че прогресът към по-свободно общество да се постигне, без да се позволи позитивната промяна да бъде подкопана от призиви за перфекционизъм от иноваторите или от групата на изоставащите.

Последна актуализация: 04:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Pyramid
преди 5 години
Любопитна ми е практиката. Така описан, моделът ми се струва недостатъчно пълен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още