IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дремджиев: Charlie Hebdo се оказа една „репетиция“

Атаката може да бъде стимул за решаването на нерешимите цивилизационни проблеми в Близкия изток, коментира политическият анализатор и тв водещ

13:29 | 14.11.15 г. 4
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Веселин Дремджиев. Снимка: Bulgaria ON AIR.&nbsp;</p>

Веселин Дремджиев. Снимка: Bulgaria ON AIR. 

„Това е най-черният възможен сценарий. Погледнато днес спрямо снощи, Charlie Hebdo се оказа една „репетиция“, колкото и цинично да звучи", коментира Веселин Дремджиев, политически анализатор и водещ на Денят ON AIR по телевизия Bulgaria ON AIR на атентатите в Париж на 13 ноември 2015 за bgonair.bg.

По думите му това показва, че - очаквано - Ислямска държава е успяла да прехвърли в Европа войната от Близкия изток, от Сирия. Това според него се е очаквало и е било въпрос на време.

"Затварянето на границите е единствено възможното, което можеше да се направи. Друг е въпросът, че сме в кошмарния сценарий, който сме гледали във филмите на Холивуд. Това е тотална война, неравна и по някакъв начин невъзможна за спечелване. В този смисъл е изпитание за човечеството, дори чисто символично: ударът е срещу Града на светлината, фарът на Айфеловата кула е заплашен за изгасне – това целта на Ислямска държава".

"Но има по-дълбоки цели – да се създадат вътрешни напрежения в самата тъкан на европейското общество – между християни и мюсюлмани и победата би била да се предизвика страх и да се промени начина на живот – както днес става във Франци, където всички публични изяви са спрени.

Хубавото, доколкото може да се говори за хубаво в тази история, е, че това може да бъде стимул за решаването на нерешимите проблеми, цивилизационните проблеми в Близкия изток и за това ще говорят лидерите на Г20 в Анталия. Ясно е, че така не може да продължава. Point Final". 

Гледайте извънредното студио на телевизия Bulgaria ON AIR за атентатите в Париж в събота 14 ноември 18:00-19:30, водено от Веселин Дремджиев и Милена Милотинова. 

Всичко по темата - тук!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:32 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
Сините камъни
преди 8 години
Той е прав! Шарли си беше репетиция, 11 септември си беше репетиция, сега е репетиция ................ то шараните от Жребчево са в пъти по-умни от нас!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 0
Стефчо
преди 8 години
Бебешкото лице такова нещо даже не може и да си помисли. Блумбъргите нали му плащат заплатата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 0
Hahoto
преди 8 години
Шарлито репетиция, а това генерална репетиция! След няколко месеца може би ще е спектакъла!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 0
ing5rov
преди 8 години
А пробвай после да обясниш кой създаде А Кайда и Ислямска държава и кой ги въоръжава !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още