IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Moody's: Световната икономика е изправена пред по-малко рискове

От рейтинговата агенция прогнозират, че възстановяването ще остане бавно, особено в развитите икономики

15:04 | 12.02.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Moody's: Световната икономика е изправена пред по-малко рискове

Рисковете за световната икономика са намалели през последните три месеца, но все още има редица предизвикателства, посочват от Moody's Investor Services в последния си доклад Global Macro Risk Scenarios за 2013 г., цитиран от Ройтерс.

Рейтинговата агенция посочва, че очаква икономическият растеж да се забави в много страни.

„Общите ни прогнози са претърпели малки изменения, тъй като рисковете значително намаляха през последните месеци“, коментира Колин Елис, старши вице президент на звеното на Moody's за макроикономическите и финансови анализи.

Той подчерта, очакванията са възстановяването на развитите икономики да се забави допълнително, както и темповете на растеж на развиващите се страни.

Рейтинговата агенция прогнозира, че икономическият растеж на държавите от Г-20 ще достигне средните 2,3% през тази година и ще се ускори до 3,3% през 2014 г.

Очакванията за САЩ са да бъде отчетен слаб растеж на икономиката, а за еврозоната – че ще остане в стагнация и тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:02 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още