IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разочароващи данни за британската икономика „натиснаха“ лирата

Еврото също поевтинява, макар данните за потребителското доверие в Германия да изязоха доста по-добри от очакваното

15:07 | 09.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Разочароващи данни за британската икономика „натиснаха“ лирата

Данните за Обединеното Кралство, включващи показателите за индустриално и промишлено производство, излязоха шокиращо слаби, което от своя страна подаде индикация за продължителна икономическа рецесия на Острова.

Допълнителен натиск върху лирата оказа и спада при индикатора за продажбите на жилища, който регистрира най-ниското си равнище от 1978 година насам.

Въпреки това, в първите минути след новините, двойката GBP/USD регистрира ръст, като бе извършен тест в зоната при нивата около 1,4830, при което повишаването на доверието в зелените пари насочи пазарните участници към разпродажби на стерлинги.

В случай на ново преминаване на котировките под зоната на нивата при 1,4730, ще очакваме тест на подкрепата при 1,4660.

Изнасянето на ZEW индекса на Германия показа неочаквано подобрение до равнище от -45,2 спрямо предходните -54,0 за месец ноември, но все още не може да се говори за въстановяване на стойностите на показателя, като индикатора подаде сигнали, че все още има нужда от ново понижение на лихвените проценти в еврозоната.

Независимо от това, единната валута бе подложена на натиск от страна на щатския долар, като визирайки двойката EUR/USD очакванията ни са насочени към тест в зоната на подкрепа при 1,2760.

Засилване на пазарната волатилност очакваме при изнасяне на решението на Канадската Централна Банка по отношение на лихвеното равнище с прогноза за понижение на ставката до 1,75% спрямо предходните 2,25%, което би повишило натиска върху канадския долар.

При двойката USD/CAD очакваме движение в полза на зелените пари и тест в зоната около нивата при 1,2677.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:47 | 16.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още