IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Предстоящата седмица ще предложи малко значими икономически данни

Предстои спокойна седмица по отношение на щатските показатели, многообразие от икономически данни се очакват от еврозоната

09:35 | 21.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
Предстоящата седмица ще предложи малко значими икономически данни
През изминалата седмица доларът поскъпна въпреки смесените данни за щатската икономика. Английската лира остана под натиск заради разочароващите показатели за инфлацията и продажбите на дребно. Междувременно японската йена беше притисната от инвеститорите в carry trade сделки, но в петък изявленията от Народната банка на Китай предизвикаха краткотрайно повишение.

През новата седмица икономическият календар не предлага особено важна информация, но въпреки това някои показатели могат да предизвикат движение на основните валутни двойки.

Предстои спокойна седмица по отношение на щатските показатели, включващи поръчки на едро, продажби на нови и използвани жилища, както и ежеседмичните молби за помощи за безработица. Поръчките на едро са показателни за стабилизиране на производствения сектор, а продажбите на жилища ще представляват интерес след цялостния икономически спад през първото тримесечие. Продажбите на нови жилища се повишиха леко през март след спада от януари и февруари. В същото време продажбите на употребявани жилища през март паднаха до нивото от юни 2003 г. Трябва да се отбележи, че през последните седмици се забеляза подобрение на показателя брой първоначални молби за помощи за безработица. През новата седмица ще бъдат представени данни за седмицата 14-19 май. Те ще бъдат водещи при формиране на очакванията за доклада за безработица.

Многообразие от икономически данни се очакват от еврозоната през новата седмица, включващи индикаторът бизнес климат в Германия, Франция и Италия. Не е много вероятно обаче някой от тези показатели да повлияе на пазарните очаквания за силни икономически данни от Европа. През седмицата се очакват още данни за търговски баланс и индустриални поръчки на ЕС, потребителските разходи и бизнес доверие във Франция.

От Япония се очаква подобрение на индекса на потребителските цени, данните за който ще бъдат изнесени в петък. Японската банка ще търси начини за намаляване на ефекта на индекса върху очакванията за лихвените равнища.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:39 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още