IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатските индекси продължиха серията си от загуби

15:40 | 07.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските индекси продължиха серията си от загуби
През вчерашния ден индексите продължиха серията си от загуби, като Dow реализира нов минимум за текущия цикъл за разлика от широкия SP 500 и NASDAQ. Още с началото на сесията акциите в САЩ „последваха” европейските пазари надолу поради опасения, че Федералният резерв може да отиде твърде далеч в усилията си да ограничи развитието на инфлационни процеси.

Последните коментари на Бернанке и Уилям Пул изиграха ролята на катализатор и изненадаха инвеститорите, които бяха формирали консенсус, че е възможно ФЕД да повиши лихвите на следващото си заседание през юни, но с това вероятно ще приключи, поне временно, процеса.

Към момента обаче изглежда централните банкери са склонни да се презастраховат, отивайки малко по-напред, независимо от риска да вкарат икономиката в доста по-нисък темп на растеж. Именно това обуславя негативния сентимент на инвеститорите и излизането от цикличните сектори, които водеха при ръста на корпоративните печалби и цените.

Корекцията има потенциал да се развива още и да доведе до по-удобни нива за изграждане на средносрочни позиции. През вчерашната сесия секторното разпределение при губещите се водеше от жилищното строителство, въздушния транспорт и „златните акции”, като емисиите с понижение бяха 2:1 спрямо емисиите с повишение на NYSE.

Техническа картина

DOW JONES

Dow ерозира важната подкрепа при 11 035 областта и в рамките на деня почти изпълни непосредствения си низходящ потенциал за движение към 10 920-10 890 областта.

Последното ниво ще бъде особено важно за определянето на дълбочината на корекцията, тъй като тук се съсредоточават Фибо проекция на предходно движение и възходящия тренд от 10 160.

Пробивът тук ще открие потенциал за тест на 10 655 преди стабилизация. Първоначална съпротива е 11 035, но нивата за реверсия изглеждат далеч от пазара.

Подкрепа
10 920
10 890
10 865
Съпротива
11 035
11 280
11 425

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:22 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още