IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данни от Китай и САЩ ще движат пазара през седмицата

Четвъртък е "големият ден" за Английската централна банка

10:03 | 07.09.15 г.
Данни от Китай и САЩ ще движат пазара през седмицата

След като през изминалата седмица САЩ не успя да оправдае очакванията на пазара за новите работни места, през тази седмица инвеститорите ще чакат още данни за силата на икономиката и знаци кога Федералният резерв ще предприеме дългоочаквания ход по вдигане на лихвите.

В същото време инвеститорите продължават да следят с интерес ситуацията в Китай. През седмицата се очаква докладът за търговския баланс на страната, а също и данни за инфлацията.

В понеделник пазарите в САЩ ще останат затворени заради отбелязването на Деня на труда.

Централната банка на Швейцария ще публикува данни за валутните си резерви.

Също в понеделник Китай ще изнесе данни за търговския си баланс. Отново в Азия Япония ще съобщи окончателните данни за брутния вътрешен продукт (БВП) за второто тримесечие.

Във вторник Германия ще даде информация за търговския си баланс през юли.

В сряда се очаква информация за търговския баланс на Великобритания, а също и за производството през юли. През деня ще се състои срещата на централната банка на Канада, на която ще се вземат решения за паричната политика на страната.

В четвъртък се очаква информация за инфлацията в най-голямата азиатска икономика – тази на Китай. Също в четвъртък Английската централна банка ще проведе заседанието си по паричната политика и ще съобщи какво решение е взела относно лихвените проценти.

В петък чакаме данни от САЩ, от които ще стане ясно какви са били цените на производител през август в страната. Университетът в Мичиган пък ще съобщи какво е потребителското доверие през септември.

На Стария континент финансовите министри на Европейския съюз ще заседават в Брюксел.

Също в петък Международната агенция по енергетика (IEA) ще публикува ежемесечния си доклад за търсенето и предлагането на петрол.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:04 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още