IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доларът остава стабилен преди важния доклад за заетостта в САЩ

Поредицата силни икономически данни увеличиха очакванията, че Фед ще повиши основния си лихвен процент още през септември

11:08 | 07.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Доларът остава стабилен преди важния доклад за заетостта в САЩ

ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР

Вниманието на инвеститорите през днешния ден ще бъде насочено към изключително важния доклад за промяната в неселскостопанската заетост в САЩ. В началните часове на петъчния ден доларът остава без промяна спрямо основните валути, срещу които се разменя, тъй като инвеститорите предпочитат да се отдръпнат от пазара и да изчакат данните за заетостта.

В 15:30 часа българско време ще бъде публикуван важният месечен доклад за промяната в неселскостопанската заетост в САЩ. Прогнозите са, че през  юли в страната са създадени 220 000 нови работни места, а безработицата се е запазила на ниво от 5,3%.

Поредицата силни икономически данни, изнесени през тази седмица отвъд Океана, увеличиха значително очакванията, че Федералният резерв на САЩ ще повиши основния си лихвен процент още през септември. Натрупаните очаквания за промени в лихвената политика превръщат традиционно важния доклад за неселскостопанската заетост в катализатор за бъдещето на щатския долар.

В случай, че реално изнесените данни за новите работни места надминат прогнозите, можем да очакваме поскъпване на долара, тъй като това ще бъде ясен еднопосочен сигнал, че намеците на Фед за повишение на лихвите ще станат факт и институцията ще предприеме действие още през септември. От друга страна, публикуване на по-слаби от очакваните данни може да доведе до сериозни загуби за долара, тъй като ще са налице предпоставки за задържане на лихвите на текущите им нива за по-дълъг период от време.

Другата важна новина от днес е свързана със срещата на Японската централна банка, която приключи по-рано днес. Централните банкери запазиха масивната си програма за парични стимули, но това решение беше очаквано и пазарът реагира минимално на новината.

Председателят на институцията Харухико Курода коментира, че ЯЦБ ще запази текущата си парична политика, запазвайки курса, който банка пое от средата на миналата година.

ТЕХНИЧЕСКИ КОМЕНТАР

EUR/USD

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 21:28 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още