IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатският долар се завърна към печалбите

Денис Локхард изрази подкрепата си за промяна в лихвите на следващата среща на ФЕД

12:38 | 05.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Илюстрация: pixabay.com</em></p>

Илюстрация: pixabay.com

ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР

Доларът увеличи печалбите си спрямо йената и еврото в сряда на фона на увеличаващите се надежди, че Фед може да повиши лихвите през септември. Това се случи, след като председателят на Федералния резерв за Атланта Денис Локхард изрази подкрепата си за промяна в лихвите на следващата среща на институцията.

Локхард, който е един от гласувалите за покачване на лихвените проценти в САЩ по време на последната среща на Федералния резерв, направи изненадващ коментар през вчерашния ден. Той заяви, че трябва да се случи „значително влошаване“ в икономическото представяне на страната, за да не подкрепи повишение през септември. Анализаторите останаха изненадани от изявлението на Локхард, тъй като неговото най-скорошно публично изявление е насрочено за 10 август.

Коментарите на президента на Фед за Атланта дадоха сериозни надежди на бичи настроените инвеститори към щатската икономика. Позицията на все по-широк кръг от анализатори е, че петъчните данни за промяната в неселскостопанската заетост ще покажат дали Фед ще повиши лихвите през септември.

Въпреки, че вниманието на пазара и очакванията са, че централната банка на САЩ ще предприеме действия още на следващото си заседание, то официалните залози за лихвите, които инвеститорите могат да правят с различни финансови инструменти, показват, че покачване през септември е малко вероятно.

ТЕХНИЧЕСКИ КОМЕНТАР

EUR/USD

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 00:03 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още