IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доларът стабилизира позициите си преди резултатите от срещата на Фед

Движението на пазара ще бъде изцяло ръководено от повишените обеми на търговия поради наближаващия край на месеца

10:30 | 29.07.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Доларът стабилизира позициите си преди резултатите от срещата на Фед

ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР

Щатският долар отчете минимални печалби спрямо кошница от десет основни валути, отдалечавайки се записаното наскоро двуседмично дъно. Представянето на зелените пари е силно повлияно от срещата на Федералния резерв на САЩ, която ще приключи в края на днешния ден. Инвеститорите очакват пресконференцията на институцията с повишено внимание, тъй като очакват, че централните банкери ще дадат повече яснота за момента, в който ще започне повишението на лихвите.

Решението за лихвените проценти след днешното заседание на Фед ще се състои в 21:00 часа българско време, а малко след това ще започне и дългоочакваната пресконференция на институцията. Анализаторите са на мнение, че на текущото си заседание централните банкери няма да повишат лихвите, но ще обсъдят момента и детайлите около бъдещо повишение, което да бъде в рамките на тази година.

Специалистите коментираха, че движението на щатския долар през днешния ден преди решението на Фед ще бъде изцяло ръководено от повишените обеми на търговия поради наближаващия край на месеца, тъй като днес е последният търговски ден, в който могат да се сключат сделки със сетълмент за юли.

Анализаторът на инвестиционната банка JPMorgan за Токио Тохру Сасаки, коментира, че е малко вероятно двойката USD/JPY да направи сериозни движения, в случай, че Фед отправи по-ясен сигнал за точния момент на покачване на лихвите. Той допълни, че през тази година двойката не реагира особено много на политическите решения на централните банкери.

ТЕХНИЧЕСКИ КОМЕНТАР

EUR/USD

Щатският долар поскъпва минимално спрямо еврото за втори пореден ден. След като цената се отблъсна от съпротивата на 89-дневната пълзяща, предимството премина на страната на долара. Двойката се насочи към психологическата граница при 1,1000, а в случай на понижение под тези стойности, можем да очакваме достигане на подкрепата при 1,0920, а след това при дъната от изминалата седмица около 1,0800.

GBP/USD

През вчерашния ден британската лира се изкачи над психологическото ниво при 1,5555. През последните сесии двойката се задържа в рейндж около тези стойности, като липсва ясно изразено предимство за една от двете валути. Цената се намира в близост до средносрочната възходяща тренд линия, построена по дъната от 13 април насам. Около това ниво се намира и подкрепата на 89-дневната пълзяща средна.

USD/JPY

Доларът е на път да заличи загуби, които регистрира спрямо йената в понеделник. Цената се завръща в познатия рейндж на движение. По-сериозно поскъпване за зелените пари, можем да очакваме в случай, че двойката се изкачи над текущите нива на съпротива около 124,47.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 2
Tyrista
преди 8 години
all eyes on FED today...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 1
Tyrista
преди 8 години
all eyes on FED today...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още