IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Австралийският долар удари 6-годишно дъно

Разпродажбите се дължат на данните за индустриалното производство в Китай

12:00 | 24.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Австралийският долар удари 6-годишно дъно

ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР

Австралийският долар потъна до 6-годишно дъно на фона на масовото понижение в цените на всички основни стоки. Разпродажбите на суровините се дължат на данните за индустриалното производство в Китай, които се понижиха до най-ниското си ниво за повече от година насам. Докладът се отрази негативно на всички стокови валути.

Забавящия се икономически растеж в Китай означава по-слабо търсене на суровини като желязната руда, която е основно перо в износа на Австралия. Скорошното понижение е цените на множество стоки, включително и на петрола, натежа значително на валути като канадския и австралийския долар.

Анализатори коментираха, че очакваното понижение в лихвените равнища от страна на Австралийската централна банка вече не е на дневен ред, тъй като подобен ход ще доведе до още по-масирани разпродажби за местната валута.

Еврото започна деня със загуби, след като публикуван тази сутрин доклад показа, че бизнес активността в Германия през юли се разминава значително с прогнозите на анализаторите. Данните създадоха опасения, че икономическия растеж в еврозоната се забавя. През последните месеци вниманието беше насочено изцяло към Гърция и европейските инвеститори оставиха на заден план макроикономическите новини от региона. С привидното нормализиране на ситуацията в Атина, инвеститорите отново обръщат поглед към икономическото развитие на водещите икономки като Германия и Франция.

ТЕХНИЧЕСКИ КОМЕНТАР

EUR/USD

Възходът на еврото беше ограничен около ключовото ниво при 1,1000, до където цената достигна на няколко пъти в четвъртък. През днешния ден предимството е на страната на долара, а цената се насочи към подкрепата около 1,0916, а след това и до тази при подкрепата около дъната при 1,0817.

GBP/USD

Британската лира не можа да задържи печалбите, които натрупа в началните часове на вчерашната сесия и в крайна сметка завърши със сериозни загуби, понижавайки се под важното ниво при 1,5555. Цената се намира в близост до средносрочната възходяща тренд линия, построена по дъната от 13 април насам. Около това ниво се намира и подкрепата на 89-дневната пълзяща средна. В случай, че тези две нива бъдат преминати, дългосрочното предимство ще се завърне на страната на долара и можем да очакваме по-сериозно еднопосочно низходящо движение.

AUD/USD

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 15:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още