IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Йената поскъпва след разпродажбите на Азиатските пазари

Щатският долар продължава с отличното си представяне спрямо всички валути

10:40 | 08.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Йената поскъпва след разпродажбите на Азиатските пазари

ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР

Щатският долар и японската йена поскъпнаха по време на азиатската сесия в сряда. Това се случи, след като инвеститорите потърсиха сигурността на тези валути на фона на масовите разпродажби на фондовите пазари в Китай, които намалиха значително апетита към риск на инвеститорите.

Еврото получи минимална подкрепа, стабилизирайки позициите си, след като кредиторите от еврозоната дадоха на Гърция срок до края на седмицата да излезе с предложение за реформи, срещу които да получи заеми. Специалистите са на мнение, че дори кризата в Атина да бъде овладяна, това не дава никакви гаранции, че еврото няма да продължи да поевтинява.

Кризата с Гърция оказва влияние на пазарите единствено по време на европейската сесия, коментираха анализатори. Междувременно в Азия, основните притеснения са до колко може да поевтинеят китайските акции. Кризата на фондовите пазари в Пекин вече се отразява на някои ключови стоки като медта и среброто, които записват сериозни понижения.

В същото време щатският долар продължава с отличното си представяне спрямо всички валути, освен йената. Останали встрани от прожекторите, зелените пари остават стабилни, тъй като несигурността в Европа и Азия насочва погледите на инвеститорите към САЩ.

По-късно днес ще бъде изнесена стенограмата от последното заседание на Федералния резерв. За пореден месец анализаторите очакват да открият в записките индикации за това, кога централните банкери на САЩ възнамеряват да стартират процеса на повишение на лихвените проценти.

ТЕХНИЧЕСКИ КОМЕНТАР

EUR/USD

Еврото регистрира 5-седмично дъно във вторник, достигайки 1,0914, но в крайна сметка успя да завърши деня в близост до психологическото ниво при 1,1000. За трети пореден ден двойката се задържа под съпротивата на 89-дневната пълзяща средна, което дава сигнал, че предимството постепенно се завръща на страната на долара. Основната подкрепа за двойката остава около психологическата граница при 1,1000, а в случай, че еврото поскъпне, можем да очакваме тестване на съпротивата около 1,1100.

GBP/USD

След сериозните разпродажби на британския паунд от вторник, двойката се понижи под ключовото ниво при 1,5555, насочвайки се към подкрепата на 89-дневната пълзяща средна, позиционирана около 1,5320. При преминаване и на това ниво, валидността на дългосрочния низходящ тренд ще бъде потвърдена.

USD/JPY

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 16:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още