IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Еврото остава стабилно в очакване на развитие с дълговата криза в Гърция

В сряда липсваха по-сериозни движения на валутните пазари, тъй като инвеститорите очакваха развитие с драмата в Атина

11:41 | 25.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР

Продължаващите активни преговори за спасяването на Гърция за момента не дават желания резултат, но с наближаването на крайния срок двете страни изглеждат готови на компромиси.

В сряда липсваха по-сериозни движения на валутните пазари, тъй като инвеститорите очакваха развитие с драмата в Гърция, което така и не се случи. През днешния ден ще бъдат изнесени няколко по-важни икономически новини от САЩ, които ще дадат важна информация за това дали американската икономика е готова за покачване на лихвените равнища.

Щатският долар спечели позиции в началото на тази седмица, след като икономическите данни от страната подновиха очакванията за скорошно повишение на лихвите. Сагата с Гърция от своя страна продължава да всява несигурност сред европейските инвеститори, оказвайки допълнителен натиск на еврото спрямо долара.

Започналите с оптимизъм преговори за спасяването на Гърция в началото на седмицата се завърнаха към познатия тон, а споразумението липсва. По време на вчерашната си среща финансовите министри от еврозоната обвиниха Атина, че отказва да направи адекватен компромис въпреки наближаващия краен срок за плащания на дълга.

Пазарните участници ще имат възможност за пореден път да проверят състоянието на американската икономика с публикуването на доклада за личните разходи по-късно днес. Личните разходи са един от основните показатели за активността на населението и отговарят за над 60% от БВП на САЩ. Очакванията са, че през месец май измерителят се е повишил с 0.7%.

ТЕХНИЧЕСКИ КОМЕНТАР

EUR/USD

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 04:08 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още