IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмичен технически анализ на основните валутни двойки и златото

Япония твърдо влиза в спиралата на количественото улесняване и в А група на първенството по печатане на пари

15:21 | 08.04.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Седмичен технически анализ на основните валутни двойки и златото

Новините

Тази седмица пазарите очакват главно протокола от заседанието на Федералния резерв на САЩ, защото в момента движещата сила на пазарите са очакванията за това коя от най-големите икономики колко пари ще печата.

Вече и Япония влезе в спиралата на тази надпревара, а изходът от нея започва да буди страхове. А включи ли се и Китай, ситуацията може да излезе извън контрол.

По-съществените моменти от икономическия календар започват от вторник- 4:30 Китай обявява индекс на потребителската инфлация, който в момента е 3,2%, а новата стойност се очаква да бъде 2,5%. Но едва ли някой вярва в обективността на китайската статистика. За мен притеснително е посланието, което носят ниските стойности -  като че ли се подготвя терен за количествена инвазия.

През азиатската сесия в сряда Китай ще обяви заемите в йени, а в 21:00 е протоколът на Фед.

Четвъртък в 4:30 пазарите ще очакват с интерес данните за безработицата в Австралия. Добри стойности биха могли да отключат възходящ импулс за австралийската ваута. В 9:00 Германия ще обяви нивото на инфлация.

Петък преобладават новините от САЩ: 15:30 продажбите на дребно и потребителската инфлация, а в 16:55- резултатите от проучването на потребителското доверие на Мичиганския университет.  

Технически анализ

EURUSD

Разпродажбите на евро срещнаха по-стабилна подкрепа в зоната 1,2800 и в момента двойката тества психологическото ниво 1,3000. Търговия над него вероятно ще направи купувачите по-уверени и тогава може би ще видим възходящо движение към 1,3170.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 00:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
voltrieel
преди 11 години
Печелете по $27 на ден и $11 за всеки регистриран чрез вас човек! Това са реални пари !!!!!!!!Вижте повече информация на този сайт https://sites.google.com/site/getcashbg/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още