IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмичен анализ на основните валутни двойки и златото

12:35 | 11.02.13 г.
Седмичен анализ на основните валутни двойки и златото

Новините

Днес в 16:30 ще се проведе среща на финансовите министри от еврозоната. Спекулантите ще се опитат да тълкуват думите на политиците дали еврото е прекалено скъпо или ще има още търпимост към поскъпване.

Утре ще бъдат обявени данните за потребителската инфлация във Великобритания в 12:30. Може да видим силни разпродажби на паунда, тъй като спекулантите само чакат повод за скъсяване на „кабела“.

Още един повод за спекулации с паунда ще бъде доклада за инфлацията на централната банка, който ще бъде публикуван сряда в 13:30.

В 16:30 ще разберем дали продажбите на дребно в Щатите ще намалеят през януари, каквито са към момента очакванията. Ако това не стане, вероятно американските индекси ще направят още един силен възходящ импулс, еврото също.

През нощта търговците на йени ще следят информацията от заседанието на централната банка на Япония относно лихвените нива. Сентиментът към йената е безпрецедентно негативен, така че и тук може би волатилността ще е висока. В 2:50 ще бъде обявен ръстът на японския брутен вътрешен продукт.

В четвъртък 10:00 Германия ще обяви стойностите на брутния вътрешен продукт, а в 13:00 ще бъде обявен БВП на еврозоната.

Последната от най-значимите новини от икономическия календар за тази седмица ще бъде потребителското доверие на университета в Мичиган. Очакванията са за ръст от 73.8 до 74.5.

Технически анализ

EURUSD

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 02:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още