IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Седмичен технически анализ на основните валутни двойки и златото

Бен Бернанке без съмнение ще привлече вниманието утре

12:46 | 10.12.12 г.
Автор - снимка
Създател
Седмичен технически анализ на основните валутни двойки и златото

Новините

Най-значимата новина тази седмица очаквам да бъде решението на Бен Бернанке в сряда вечерта за евентуално допълнително вливане на ликвидност. Ако не изненада пазарите с нещо по-различно от стандартната мярка срещу проблемите на бюджета, платежния баланс, ръста и всичко останало - „печатница“, вероятно ще видим положително развитие на цените най-вече на златото и среброто.

Днес не се очакват значителни новини. Те започват от утре в 12:00 с публикуването на резултатите на ZEW от проучването на нагласите на финансовите експерти за текущата ситуация и перспективите пред германската икономика. Пазарите са калкулирали понижение на индикатора от -15.7 на -11.5 пункта.

В сряда пазарите отново ще очакват новини от еврозоната - 9:00 часа индекс на потребителските цени в Германия, за който очакванията са да остане без промяна. В 19:30 наше време ще чуем решението на FOMC относно лихвените нива в Щатите. Те най-вероятно няма да бъдат променени, но много важни ще са намеренията на Фдерелния резерв относно паричната политика и дали всъщност ще пусне отново „печатницата“. Това ще научим от пресконференцията на председателя в 21:15.

В четвъртък, 10:30 часа, швейцарската централна банка ще проведе заседание относно лихвените нива, които в момента са на ниво... 0.00%. Пазарите, разбира се, не очакват промяна. В 11:00 ще бъде публикуван месечния доклад на ЕЦБ. В 15:30 се очаква да бъде обявено повишение в ръста на продажбите на дребно в САЩ от -0.3% до 0.4%.

В петък в 12:00 ще научим индекса на потребителските цени в еврозоната, който се очаква да остане без промяна, а в 15:30- в Щатите. Последната значителна новина от календара е в 16:15- пазарите очакват повишение на индустриалното производтсво в САЩ от -0.4 до 0.2%. 

Технически анализ

EURUSD

Негативните прогнози за ръста на икономиките от еврозоната предизвикаха разпродажби на единната валута и покупки на долари и йени, с което възходящия тренд от 13.11.2012 беше прекъснат, преди да достигне стронгнивото 1,3130.

Формиралият се връх потвърди динамичната съпротива, отбелязана със зелено на дневната графика и докато търговията се развива под нея ще очаквам поевтиняване на еврото към 1,2440. А ако биковете все пак съберат сили и избутат котировките над 1,3130, това вероятно ще отключи интензивно възходящо движение към 1,3480.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 18:20 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още