IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Управлението на риска ще диктува резултата от инвестициите във валути през 2012

Доларът и йената са сред фаворитите на анализаторите през новата година, показва анкета на Investor.bg

08:00 | 05.01.12 г. 8
Автор - снимка
Създател
Управлението на риска ще диктува резултата от инвестициите във валути през 2012

Стоян Петров

През втората половина на 2011 година станахме свидетели на сериозни икономически сътресения, като този път бяха засегнати не само частни корпорации, а цели икономики. За да бъде стабилна икономиката на дадена страна, то тя трабва да следва строго определени правила, което на практика не се случваше през последните години.

В подобни ситуации политическата воля е първостепенна, което определя като водещ фактор през 2012 година решенията от Европа, както и разбира се президентските избори в САЩ. Това ще създаде една интересна 2012-та година, изпълнена с добри възможности за участие на финансовите пазари.

- Технически или фундаментален анализ ще е по-адекватен?

Георги Иванов

Независимо от условията на финансовите пазари, то най-добрата стратегия е едновременното прилагане както на технически, така и на фундаментален анализ. Успешната търговия е свързана с максимално добро познаване на пазара, което може да се постигне единствено чрез използване на различни техники за анализ. Разбира се, съществуват привърженици както само на единия, така и на другия вид анализ, но поне според мен комбинацията от двата е най-удачната.

Цветослав Цачев

Най-важното правило ще бъде да се следи степента на паника на пазарите – независимо дали в индикатор като VIX за фондовия пазар в САЩ или лихвите на паричния пазар в Европа. Всеки сигнал, че пазарите се паникьосват, трябва да накара спекулантите да ограничат експозициите си. Тогава пазарите стават непредсказуеми за какъвто и да е анализ. Риск-мениджмънтът ще е по-важен от анализа.

Стоян Петров

Фундамелнталните фактори оказаха сериозно влияние на финансовите пазари през 2011 година, като за привъжениците на ефективните пазари добър съвет е да обърнат внимание на икономическата картина и през 2012 г. Разбира се техническият анализ остава сред най-силните инструменти за анализ на форекс пазара. А в съчетание с фундамента е доста силно оръжие за всеки един трейдър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:10 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 8
Патилан
преди 12 години
Китай разпродава постепенно доларовите си активи. Печатницата на пари е атомна бомба и някой очевидно влиза в бункера. Гледайте да видите и в ЕС какво ще стане при следващия опит на някое от слабите звена да емитира облигации............
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 7
Патилан
преди 12 години
Не е трудно да се схване начинът на мислене на американската финансова олигархия и да се моделира плана им за запазване на доминиращото положение. За тази цел САЩ трябва да станат единственото привлекателно място на планетата за инвестиции. По-просто казано, пред американците стои задачата да нулират собствените дългове и да продължат да живеят за сметка на другите. Да постигнат това могат, само ако насочат разрушителните сили на кризата срещу конкурентите - ЕС, Китай, Русия, Япония, и проведат презареждане на глобалната икономическа система пак за сметка на останалия свят. Това е неизпълнима задача, но американците ще се опитат. Стратегическата задача за преформатирането на световната икономическа система може условно да се разбие на три етапа -унищожение на конкурентните капитали, нулиране на американските дългове(война) и накрая изкупуване на световните активи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 7
Патилан
преди 12 години
Само преди 40 години, доларът наистина бе долар, но вече не е. Реалната му стойност днес е стойноста на печатарската хартия само(мастилото е на загуба). Групата на Бразилия, Русия, Индия и Китай, известна накратко като БРИК вече играе много по-силна роля в световната икономика. БРИК отдавна настоява за изваждането на долара, като платежно средство. Интересното е, че икономиката на БРИК расте, а икономиката на Европейския съюз и на САЩ буксува на едно място. Медиите съобщават, че съперниците на САЩ за глобално превъзходство се срещат скрито (и не съвсем скрито) и обсъждат как да намалят ролята на американския долар в международната търговия. Самият факт, че Бразилия, Русия, Индия и Китай решиха да се обединят в група, е вече много важен, защото заедно те притежават 43% от световното население.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 7
Патилан
преди 12 години
Сегашната криза не е циклична. Това е системна криза на световните капиталистически, политически и финансови институти. Това е криза на западното светоустройство и на цялата западна цивилизация. Това е системна и цивилизационна криза. Що се отнася до икономическата причина за кризата, това са огромните дългове на главния регулатор на цялата западна, а напоследък и глобална икономика - САЩ, и колосалното печатане на необезпечени с нищо долари.Най-важният показател, че това е системна криза е неспособността й да се лекува. Всички проблеми САЩ си създадоха сами със своя долар. Но продължават бясно да го печатат. Това е последният балон, който се надува. Когато той гръмне САЩ вече няма да имат други балони. Доларът е последният.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 15
Патилан
преди 12 години
Манипулативните статии, край нямат.....Има разлика между истинските пари, и днешната система, основана на лихвата. Не може да оприличава едната система, тази на истинските пари, изразена в реални стоки, с тази на лъжливите пари, които се намират в празните кратуни на банкерите и елита.......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още