IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакват играчите на валутните пазари тази седмица?

Данни за основни макроикономически показатели и изявления на председателите на Фед и на ЕЦБ привличат вниманието

12:12 | 17.10.11 г.
Какво да очакват играчите на валутните пазари тази седмица?

Настоящата седмица отново ще поднесе куп очаквани данни, изявления на ръководители на ключови финансови институции и неочаквани събития, които ще тестват способността за реакция на участниците на валутните пазари.

Днес следобед ще излязат индексът на промишленото производство в щата Ню Йорк, както и данните за индустриалното производство в САЩ.

В ранните сутрешни часове на вторник очакваме данните за брутния вътрешен продукт, промишлената продукция и продажбите на дребно в Китай.

Преди обед във Великобритания ще обявят нивото на потребителската инфлация и индекса на продажбите на дребно, а малко по-късно ще излязат данните за потребителското доверие в Германия и еврозоната.

Следобед в САЩ ще бъде оповестено нивото на изходящата производствена инфлация. Вечерта с най-голямо внимание ще бъде следена речта на председателя на американския Федерален резерв Бен Бернанке на икономическата конференция на финансовата институция в Бостън.

В сряда преди обед се очакват резултатите за текущата сметка в Европейския съюз и публикуването на стенограмите от последното заседание на английската централна банка, а следобед ще бъдат публикувани данните за потребителската инфлация, броят на разрешителните за строителството на нови жилища и започването на ново жилищно строителство в САЩ, както и американските търговски запаси от петрол.

През нощта срещу четвъртък австралийската централна банка ще оповести нивото на индекса на бизнес доверието, а сутринта излизат данните за швейцарския търговски баланс и изходящата производствена инфлация в Германия.

Малко преди обед от Великобритания ще очакваме данните за продажбите на дребно.

Следобед ще бъде публикуван броят на новите молби за помощи за безработни и продажбите на съществуващи жилища в САЩ, както и производственият индекс на поделението на Фед във Филаделфия, а Евростат ще обяви нивото на потребителското доверие в Европейския съюз.

През нощта срещу петък изявление ще направи председателят на японската централна банка Масааки Ширакава, а преди обед президентът на Европейската централна банка Жан-Клод Трише ще говори на конференция в Полша за предизвикателствата пред еврозоната и Централна, Източна и Югоизточна Европа.

Малко по-късно във Великобритания ще обявят обемът на заемите в публичния сектор, а следобед излизат данните за потребителската инфлация в Канада.

Във фокуса на вниманието на играчите на валутните пазари през цялото време ще остане дълговата криза в еврозоната с двата ѝ най-обсъждани компонента през последните седмици – положението в Гърция и евентуалното рекапитализиране на банковата система. До края на месеца се очаква постигането на споразумение на лидерите от еврозоната за конкретни мерки за преодоляване на дълговата криза и всички новини, свързани с темата, неизбежно ще окажат влияние върху валутната търговия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:13 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още