IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Влошаване на финансовия си резултат отчитат 65% от промишлените компании

Въпреки това през първото тримесечие 55% от дружествата от Индекса на продажбите на промишлените публични компании са все още на печалба

12:39 | 02.06.09 г.
Влошаване на финансовия си резултат отчитат 65% от промишлените компании

Крайният финансов резултат на 46 от компаниите от състава на Индекса на продажбите на промишлените публични компании за първите три месеца на 2009 година регистрира влошаване спрямо година по-рано, или при 65% от всички.

Под влошаване се има предвид намаляване на нетната печалба, преминаване от нетна печалба към загуба или увеличаване на загубата през януари-март 2009 година спрямо януари-март 2008.

Въпреки това през първото тримесечие 55% от дружествата от състава на Индекса, са все още на печалба, а останалите 45% - на загуба.

За първите три месеца на миналата година 70% от тях реализираха печалба, а при останалите 30% приходите не успяха да покрият разходите.

Влошаването на нетния финансов резултат на публичните компании става реалност след като световната финансова и икономическа криза удари продажбите на промишлеността, представена на БФБ в лицето на Индекса на продажбите на промишлените публични компании, който спадна с 27,2 на сто на годишна и с 22,4 на сто на тримесечна база през първото тримесечие на годината.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:37 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още