IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мрачни еврооблаци над България

Експерти от ЕК са в София до сряда, за да подготвят доклада, очакван през юли

17:28 | 02.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Мрачни еврооблаци над България

"Въпреки серията от мерки, взети през последните седмици за борба с корупцията, ЕК продължава да следи внимателно България и може да й наложи нови финансови санкции", съобщава АФП. 

България продължава да е подложена на стриктен контрол в съдебната област (корупцията и организираната престъпност), управлението на еврофондовете, хранителния сектор и сигурността в областта на гражданската авиация.

Експерти от ЕК са в София до сряда, за да подготвят доклада, очакван през юли. От него ще стане ясно дали Брюксел ще се задоволи само да критикува България или ще вземе по-строги мерки, най-вече финансови, за да накара страната да направи изискваните от нея усилия.

„Ще трябва да отговорим на въпроса дали има такива проблеми, които налагат спиране на европейските средства“, заяви еврокомисарят по разширяването Оли Рен.

„Да замразим всички средства ще бъде малко смешно“, обясни говорителят на ЕК Марк Грей, но е възможно последователно прекратяване на програмите.

България трябва да докаже до 16 юни, че положението се подобрява. „Правителството прави всичко възможно, за да достигне желаните резултати“, казва пред АФП българският външен министър Ивайло Калфин.

Вижте още

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:57 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още