IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Струва ли Интерлоджик Имоти 17,1 млн. лв.?

Само до преди четири месеца Интерлоджик Имоти АД имаше капитал от 50 хил. лв., разпределен в 5 хил. акции с номинална стойност 10 лв

11:45 | 12.01.05 г.
Автор - снимка
Създател
Струва ли Интерлоджик Имоти 17,1 млн. лв.?
Акциите на Интерлоджик Имоти АД се повишиха с 1 625% за три месеца и цената им вече е 690 лв., като при това ценово равнище дружеството има пазарна капитализация от 17,1 млн. лв., показват данните от БФБ-София.

Само до преди четири месеца Интерлоджик Имоти АД имаше капитал от 50 хил. лв., разпределен в 5 хил. акции с номинална стойност 10 лв.

Последва първично публично предлагане, осъществено между 11 и 14 октомври, на което се предлагаха 20 000 акции при емисионна стойност 40 лв. на акция. Тогава бяха продадени 19 844 книжа и капиталът на дружеството беше увеличен до 248 440 лв., разпределен в 24 844 акции с номинална стойност 10 лв.

Днес пазарната капитализация на това дружество вече е 17,1 млн. лв. след поскъпване на книжата от над 17 пъти. При първичното публично предлагане акции от дружеството записаха изключително клиенти на посредника по емисията, а от други три посредника бяха записани 265 акции.

Проверка в уеб сайта на Комисията за финансов надзор показва, че все още не е назначен директор за връзка с инвеститорите на Интерлоджик Имоти, а на телефона на дружеството дава свободно. В интернет липсва информация за основния собственик Георгиос Стерянопулос (Sterianopoulos) и компанията Интерлоджик (Interlogic), с изключение на статия в български вестник.

На 8 декември 2004 г. Комисията по финансов надзор потвърди проспект за първично публично предлагане на 250 000 обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции, с право на глас, с номинална стойност 10 лева и минимална емисионна стойност 40 лева всяка една, издадени от “Интерлоджик Лизинг” АД - София в резултат на увеличаване на капитала на дружеството от 100 000 лв. на 2,6 млн. лв., съгласно решение на Съвета на директорите на дружеството.

Така че предстои нова емисия на акции от дружество от групата Интерлоджик.

В проспекта за публично предлагане на Интерлоджик Имоти беше записано:
"Интерлоджик Имоти” АД е новоучредено дружество, на което тепърва предстои да започне осъществяване на дейност. До момента нито дружеството, нито членовете на неговия Съвет на директорите или дружества от неговата група са оперирали на българския пазар на недвижими имоти, не са се занимавали със строителна дейност и обзавеждане, не притежават конкретен опит и познания в тези области и не са познати на участниците в този сектор”.

При такъв опит на мениджърите поскъпването на акциите на Интерлоджик имоти с 1 625% за три месеца е достойно за възхищение.

Мариян Йорданов

Свързани компании:

Интерлоджик-Имоти АД(INTR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още