IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Очакват ръст от 17% на средната печалба на компаниите от S&P 500

10:03 | 18.10.04 г.
Автор - снимка
Създател
Очакват ръст от 17% на средната печалба на компаниите от S&P 500
Тази седмица резултатите си за тримесечието изнасят IBM, Microsoft, Ford и Motorola

Щатските индекси завършиха изминалата седмица на отрицателна територия, което бе втората им поредна седмица на спад. Dow Jones и S&P 500 се понижиха за седмицата с 1.2% до нива съответно от 9 933.38 и 1 108.20 пункта, а технологичният Nasdaq загуби през седмицата 0.4% от стойността си и завърши петъчния ден на ниво от 1 911.50 пункта.

Настоящата седмица ще бъде изключително богата на корпоративни отчети, като през нея 179 компании, чиито акции формират S&P 500, както и други 14 – компоненти на Dow Jones, ще обявят своите тримесечни резултати.

С най-голям интерес инвеститорите ще очакват резултатите на International Business Machines (IBM), Microsoft, Texas Instruments, Ford Motor, Motorola и Colgate-Palmolive.

Анализатори коментират, че резултатите най-вероятно ще отговорят и задоволят напълно очакванията, като има и предвиждания за положителни изненади. По-голям интерес за инвеститорите обаче ще представляват прогнозите за настоящото четвърто тримесечие.

Всяка нотка на негативизъм или занижаване, особено в очакванията за приходите на компаниите, ще бъде приемано изключително негативно от инвеститорите, които и без това са силно напрегнати в следствие на рекордните нива на петрола, както и на предстоящите в началото на ноември президентски избори в САЩ.

От инвестиционния брокер Thomson First Call очакват компаниите от широкия S&P 500 да повишат средната си печалба с между 16 и 17% през приключилото трето тримесечие в сравнение с миналата година, което е под средните прогнози от миналия месец, когато от брокерската къща очакваха ръст в средната печалба на компаниите с между 17 и 17.5%.

В понеделник отчетният сезон се открива с резултатите на IBM, като се очаква от компанията да обявят печалба на акция от 1.14 долара и приходи в размер на 27.45 млрд. долара за тримесечието.

Инвеститорите с интерес ще очакват още резултатите, изнасяни от интернет компаниите – Amazon.com, eBay и Google.

Сред изнасящите своите резултати са и редица фармацевтични компании като Merck & Co, Eli Lilly и Schering Plough.

Седмицата ще бъде натоварена и на корпоративни данни. Във вторник интерес ще представляват данните за началното жилищно строителство, както и данните за индекса на потребителските цени.

В сряда ще бъде изнесен филаделфийският индекс на FED за октомври, който се очаква да регистрира повишение до 18 пункта от регистрираната му през септември стойност от 13.4 пункта.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:59 | 01.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още