IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ТБ Корпоративна търговска банка АД

IPO-то на Корпоративна търговска банка ще е на 10 май

13:00 | 10.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
ТБ Корпоративна търговска банка АД
Управителният съвет на Корпоративна търговска банка (КТБ) е взел решение, първичното публично предлагане (IPO) на банката да се проведе на 10 май 2007 г., съобщиха от КТБ.

Емисията ще е в размер на 1 млн. обикновени безналични акции с право на глас с номинална стойност 10 лв. всяка и ще бъде издадена в резултат на увеличаване на капитала от 50 000 000 на 60 000 000 лева.

Предложените акции са разпределени за два вида поръчки – лимитирани и пазарни, като за лимитираните поръчки са определени 30% от общото предложено количество акции или 300 000 броя акции, а за пазарните поръчки – 70% от общото предложено количество акции, или 700 000 броя.

Лимитирана е поръчката за покупка на акции по зададена цена, която не може да бъде по-ниска от минималната емисионна стойност, определена с решение на Общото събрание (45 лева). Максималната цена, на която могат да бъдат придобити акции, е 58,50 лева – цена, ненадвишаваща с 30% минималната емисионна стойност. Класирането на подадените и приети поръчки ще бъде извършено от водещият мениджър на емисията - ОББ АД, по следния алгоритъм:

- за лимитирани поръчки – според заявените в поръчките цени, класирани в низходящ ред;

- за пазарни поръчки – по среднопретеглената цена на одобрените лимитирани поръчки.

В одобрения вчера от КФН проспект за публично предлагане на акции ясно са заложени целите за развитието на банката – устойчив ръст и значително подобряване на основните капиталови показатели, се казва още в съобщението. Чрез него се гарантира реализирането на прозрачна политика за развитието на банката, което ще е от полза за всички акционери, уточняват от КТБ.

Сумата на активите на банката през 2006 г. се увеличи с 92% до близо 1,006 млрд. лева. Ръстът на привлечените средства от фирми и граждани се увеличава с 95,1% до 884,215 млн. лв.

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:13 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още