IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тодоров АД

Търг за до 1,1 млн. акции

13:00 | 17.04.07 г.
Автор - снимка
Създател
Тодоров АД

На 17 април (вторник) ще се проведе търгът за до 1,1 млн. акции на винарската изба Тодоров АД чрез метода букбилдинг. Минималната емисионна цена ще е 1,60 лв. за брой. Ще бъдат предложени за записване 800 000 акции, собственост на Бенчмарк Груп АД, и в случай че търсенето е двойно, а именно за 1,6 млн. акции, ще бъдат предложени и 300 000 акции, собственост на БГ Имобилен ЕООД, което е притежание на Иван Тодоров.

При оценката на справедливата стойност на книжата на Тодоров, екипът на БенчМарк е използвал няколко метода – методът на дисконтираните парични потоци (DCF), корелационен метод за връзката между възвращаемостта на собствения капитал и съотношението Пазарна/Счетоводна стойност и този на сумарните показатели (SOP Valuation).


Първият определя справедлива пазарна стойност за акция в рамките на 1,74 и 1,84 лв., вторият оценява акциите на компанията за 1,81 лв. за брой, а третият – за 1,76 лв.

По този начин средното претегляне на отделните цени, с придаване на най–голяма
тежест на метода на дисконтиране на паричните потоци и на метода на сумиране на
пазарните мултипликатори, определя справедлива пазарна стойност на една акция на
компанията в размер на 1,81 лева.

Въвеждането на отстъпката за липса на контрол в размер на 5%, посочва справедлива пазарна стойност от 1,72 лева за една акция. Съвета на директорите на „БенчМарк Груп” АД приема за минимална продажна цена 1,60 лева, с включена отстъпка за компенсиране на ликвидния риск, свързан с първоначалната търговия на акциите на „Тодоров” АД.

Продажната цена на акциите ще бъде определена от БенчМарк Финанс след
класиране и на базата на подадените заявки от инвеститорите за цената, на която биха
купили акции на дружеството.

Свързани компании:

Тодоров АД(TDRF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още