IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Етап Адрес АД

Общо събрание на облигационерите

11:00 | 03.05.10 г.
Етап Адрес АД

Етап Адрес АД-София (9JIA)
С настоящето  уведомяваме, че Обединена Българска Банка АД в качеството си на Довереник на Облигационерите на емитента Етап-Адресс АД по емисия корпоративни облигации с ISIN код BG 2100012066, на основание чл. 100а, ал. 6 ЗППЦК, във връзка с чл. 214, ал.1 ТЗ, свиква Общо събрание на облигационерите на дружеството на 03.05.2010 г. от 11.00 ч. в офис помещенията на емитента Етап-Адресс АД в София, бул. Васил Левски 138, при следното предложение за Дневен ред:
-Преструктуриране на задълженията по емисия облигации с ISIN КОД BG 2100012066 чрез предоговаряне на част от условията й и промяна на параметрите:
1.Срочност и падеж на емисията облигации с ISIN КОД BG 2100012066;
2.Начин и срок на плащане на главницата;
3.Лихвения процент на емисията се променя от фиксирана лихва в размер на 7.325 % , на фиксирана лихва в размер на  минимум  9%;
4.Кол опция – Емитенетът има право да погасява предсрочно част или цялата главница на облигационния заем, след даване на предварително тридесет дневно писменно предизвестие до довереника на облигационерите ТБ ОББ -АД. Погасяването се извършва пропорционално на всички облигации в обращение като емитентът не заплаща такса за предсрочно погасяване.
5.Определяне на следните допълнителни условия, които да бъдат спазвани от емитента във връзка с преструктурирането на емисията:
До окончателното заплащане на всички задължения по емисията, емитента няма право, без предварително съгласие от страна на Общото събрание на облигационерите:
- Да преобразува по смисъла на Търговския закон или пряко или чрез свързани лица, да придобива друго предприятие или да придобива част или всички дялове или акции от капитала на друго дружество, включително при увеличаване на капитала му или да регистрира ново дружество;
-Да  участва по друг начин в увеличаване на капитала на друго дружество;
-Да реализира нови инвестиционни проекти, различни от започнатите, към датата на Общото събрание на Облигационерите;
-Да разпределя дивиденти до пълното погасяване на всички задължения по облигационната емисия.
При неспазване на което и да е било от условията по-горе, целият облигационен заем може да бъде обявен за предсрочно изискуем от Общото събрание на облигационерите.
При липса на кворум Общото събрание на облигационерите ще се проведе на 18.05.2010 г од. от 11.00 часа на същото място и при същия дневен ред.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още