IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българска телекомуникационна компания АД

Последната дата за сключване на сделки с акции, даващи право на глас

13:00 | 11.07.07 г.
Българска телекомуникационна компания АД
 Българска телекомуникационна компания АД-София /BTC/ свиква извънредно ОСА на 27.07.2007 год. от 09.00 ч. в гр. София, бул. Джеймс Баучър 100, зала "София 2" на Кемпински Хотел Зографски при следния дневен ред:
1. Промени в органите на управление на дружеството:
освобождава г-н Антон Николаев Андонов и г-жа Анна Миланова Ризова-Клег от длъжност като членове на надзорния съвет;
избира за членове на надзорния съвет г-н Пиер Франсоа Жорж Мелингер, г-н Росен Борисов Хаджиев, г-н Левон Карекин Хампарцумян и г-н Венислав Александров Йотов.
Решението на общото събрание по тази точка 1 от дневния ред е под условие, че "НЕФ Телеком България" ООД, София (NEF Telecom Bulgaria OOD, Sofia), дружество, контролирано от "Ей Ай Джи Кепитъл Партнърс, Инк.", САЩ (AIG Capital Partners, Inc., USA) ("БидКо") придобие от "Вива Венчърс Холдинг ГмбХ", Австрия (Viva Ventures Holding GmbH, Austria) не по-малко от 65% от акциите от капитала на дружеството;
2. Рефинансиране на задълженията на дружеството по Договора за кредитна линия в размер до 350 милиона евро, сключен на 17 януари 2006 г. между дружеството като заемополучател и група финансови институции като заемодатели, представлявани от "Ситибанк Интернешънъл Пи Ел Си", Великобритания (Citibank International Pic, United Kingdom) в качеството й на агент ("Съществуващия договор за кредит") и осигуряване на допълнително финансиране на дружеството.
Предложение за решение:
Общото събрание дава съгласието си и упълномощава изпълнителния директор на дружеството, както и всяко друго лице, изрично упълномощено от управителния съвет, да извърши всички необходими действия от името и за сметка на дружеството за сключване от страна на дружеството и привличането му като заемополучател по договор за кредитни линии ("Новия договор за кредит"). Съгласно условията на Новия договор за кредит, дружеството:
(а) ще вземе назаем до 400 000 000 евро
(б) ще може да вземе назаем синдикирана кредитна линия за придобивания и капиталови разходи, в размер до 125 000 000 евро,
(в) ще може да вземе назаем до 60 000 000 евро.
(г) ще плаща лихва.
Предназначението на кредитните линии по-горе е да осигурят достъп до допълнително финансиране на капиталовите и оперативните разходи на дружеството;
Пазарна оценка на предлаганата сделка: 585 000 000 евро главница по дълга плюс разходи и лихви;
Предоставяне на обезпечения по Новия договор за кредит на обща стойност 879 232 638 Евро;
3. Сключване от дружеството на временен договор за кредитни линии: Съвпада със сумата по т. 2.
4. Промени в договори за предоставяне на управленски, технически и консултантски услуги на дружеството
- При липса на кворум събранието ще се проведе на: няма данни.
- Поканата за ОСА е публикувана в Д.В. бр. 50/2007 год.
Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 13.07.2007 год.
Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 11.07.2007 год.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:50 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още