IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САФ Магелан АД-София

Общо събрание на акционерите

13:00 | 12.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
САФ Магелан АД-София
На проведено заседание на Съвета на директорите на САФ Магелан АД-София /SAF/ от 28.03.2007 год.е прието решение за свикване на извънредно ОСА, както следва:
САФ Магелан АД-София /SAF/ свиква извънредно ОСА на 12.05.2007 год. от 10.00 ч. в гр. София, ул. Тинтява 17А, при следния дневен ред:
- Приемане на решение за извършване на сделки по чл. 114 от ЗППЦК:
А) Даване на съгласие за продажба и придобиване обратно чрез финансов лизинг (Sale & Lease Back) на дълготрайни материални активи на дружеството, а именно: 1/2 идеални части от УПИ ХІІ-764, 1087, кв. 31А, по плана на гр. София, НПЗ „Искър- Юг", район „Искър - СО", целият с площ от 12 630 кв.м., и построена в този имот сграда „Пазар на едро (тържище) за риба с административна част, с административен адрес бул. „Професор Цветан Лазаров" 123.
Б) Овластяване на Съвета на директорите и изпълнителния директор да извършат сделката чрез подписване на Договор за финансов лизинг и Договор за покупко-продажба, във форма на нотариален акт с дружество Пиреос Лизинг България ЕАД.
В) Даване на съгласие и овластяване на Съвета на директорите и изпълнителния директор за издаване запис на заповед с падеж „на предявяване" в полза на Пиреос Лизинг България ЕАД с цел гарантиране изпълнението на задълженията на дружеството по Договора за финансов лизинг, за сума равна на дължимите по договора главница и договорна лихва.
Според приложения Мотивиран доклад на Съвета на директорите предлаганата сделка ще се осъществи в следния порядък и при следните условия:
1. Договор за покупко-продажба във форма на нотариален акт:
Страни: продавач-Саф Магелан АД-София, купувач-Пиреос Лизинг България ЕАД;
Предмет: продажба на гореописаните имоти;
Цена: 2 500 000 Евро без ДДС;
Балансова стойност на недвижимите имоти обект на сделката е 3 800 919.85 лв., в която се включва стойността на земята, стойността на подобренията и стойността на сградата;
2. Договор за финансов лизинг:
Страни: лизингодател-Пиреос Лизинг България ЕАД, лизингополучател- Саф Магелан АД-София;
Предмет: приемане за ползване при условия на финансов лизинг и задължително придобиване на гореописаните имоти от лизингополучателя в края на лизинговия период или по негов избор предсрочно;
Сума на финансиране:  в размер на 2 500 000 евро без ДДС, платима чрез месечни лизингови вноски;
Лизингов период: от 120 мес.;
Лихвени условия: 3-месечен EURIBOR+2.75% до 3% годишно;
Самоучастие на лизингополучателя във финансирането: първоначална вноска няма;
3. Договор за покупко-продажба, във форма на нотариален акт:
Страни: продавач- Пиреос Лизинг България ЕАД, купувач- Саф Магелан АД-София;
Предмет: покупка на гореописаните имоти;
Цена: изплатена чрез лизинговите вноски по договора за финансов лизинг и ненадхвърляща данъчната оценка на имотите, платима по банков път;
- При липса на кворум събранието ще се проведе на 27.05.2007 год. от 10.00 ч. на същото място и при същия дневен ред.
- Поканата за ОСА е публикувана в Д.В бр.29/2007 год.
Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 27.04.2007 год.
Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 25.04.2007 год.

Свързани компании:

САФ Магелан АД(6S2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:28 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още