IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българска телекомуникационна компания АД-София

Общо събрание на акционерите

09:00 | 30.11.06 г.
Българска телекомуникационна компания АД-София
  Българска телекомуникационна компания АД-София /BTC/ свиква извънредно ОСА на 30.11.2006 год. от 09.00 ч. в гр. София, пл. Народно събрание № 4, зала Александър на Гранд хотел Радисън САС при следния дневен ред:
- Промени в органите на управление на дружеството:
Освобождава Тамаш Наги и Урс Камбер като членове на Надзорния съвет;
Избира за членове на Надзорния съвет Анна Миланова Ризова-Клег и Надежда Иванова Хаджова;
- Приемане на решение за извършване на сделки по чл. 114 от ЗППЦК:
* Непарична вноска в капитала на БТК Имоти ЕАД, София:
- В допълнение на решението по т. 8 от дневния ред на редовното общо събрание на дружеството от 22.06.2006 г. за създаване на еднолично акционерно дружество, собственост на БТК, с фирма "БТК Имоти" ЕАД ("БТК Имоти"), се предлага прехвърляне на недвижима собственост от БТК на БТК Имоти на обща пазарна стойност в размер на 36 783 700 лева чрез непарични вноски в капитала на БТК Имоти, като броят, размерът и сроковете за извършване на отделните непарични вноски бъдат определяни от управителния съвет на дружеството.
- Заинтересувани лица по смисъла на член 114, ал. 5 от ЗППЦК:
Вива Венчърс Холдинг ГмбХ, Виена, Австрия ("Вива Венчърс") притежава 65 на сто от гласовете в общото събрание на БТК и по този начин упражнява непряк контрол върху БТК Имоти. Поради това, на основание чл. 114а, ал. 3 от ЗППЦК Вива Венчърс не може да упражни правото си на глас при вземането на решение от общото събрание по описаната по-горе сделка.
- Пазарна оценка на предлаганата сделка:
Пазарната оценка е изготвена в съответствие с чл. 114а, ал. 4 от ЗППЦК от независим лицензиран оценител - Явлена Импакт ООД. Резюме на пазарната оценка заедно със списък, индивидуализиращ всеки един от имотите, включени в нея и предмет на прехвърляне по-горе е приложена към настоящия доклад.
- Целесъобразност на предложената сделка и икономическа изгода за дружеството от нейното реализиране:
Значителна част от притежаваните от БТК недвижими имоти не са свързани пряко с осъществяваната от дружеството далекосъобщителна дейност. Управителният съвет желае да оптимизира управлението и потенциалната търговска експлоатация на тези от имотите на БТК, Предложената сделка е в допълнение на този проект, одобрен с решение на редовното общо събрание на дружеството от 22.06.2006 год.
- При липса на кворум- няма посочена дата.
- Поканата за ОСА предстои да бъде публикувана в Д.В.
Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 16.11.2006 год.
Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 14.11.2006 год.
* Към поканата за провеждане на извънредно ОСА е публикуван със съкращения и част от доклада на управителните органи по чл. 114а, ал. 1 от ЗППЦК.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още