IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златни пясъци АД

Последната дата за сключване на сделки с акции, даващи право на глас

13:00 | 23.08.06 г.
Златни пясъци АД
Златни пясъци АД-Варна /ZLP/ свиква ОСА на 08.09.2006 год. от 10.30 ч. в гр. Варна, курортен комплекс Златни пясъци, в залата на хотел Адмирал при следния дневен ред:
- Одобряване на действията на съвета на директорите по сключване на договор за банков кредит. Проект за решение: Общото събрание на акционерите одобрява действията на съвета на директорите по сключване на договор за банков кредит с Райфайзенбанк България ЕАД /BRBBG/.
Извадка от доклада на СД на Златни пясъци АД-Варна относно сключването на договор за банков кредит:
"Съветът на директорите на Златни пясъци АД-Варна е приел решение от 14 юни 2006 год. за сключване на договор за банков кредит с банка Райфайзенбанк България ЕАД.  Необходимостта от сключване на договора се обуславя от настъпилия падеж на задълженията на дружеството като кредитополучател по договор за банков кредит от 10.01.2005 год., сключен с Българо-американска кредитна банка АД /ВАСВ/, които възлизаха тогава на  2 455 055.57 евро.
Договорът е сключен при следните условия:
Размер на кредита: 1 730 000 евро;
Лихва: годишна лихва в размер на банковия ресурс на банката в евро, увеличен 3,75 пункта;
Погасяване: на четири равни месечни вноски с  начало  25. 09.2006 год.
Обезпечаване - учредяване на ипотека върху собствени на дружеството имоти по приложен списък;
За обезпечение на всички вземания на банката по договора Златни пясъци АД-Варна се е задължило да издаде запис на заповед за сумата и срока на кредита ведно с 12% годишна лихва върху тази сума от издаването.
По договора за банков кредит е поето задължение към банката да се осигури авалирането на записа на заповед от Златни АД, което дружество е заинтерсувано лице по смисъла на ЗППЦК, притежаващо над 25 на сто от капитала на публичното дружество."
- При липса на кворум събранието ще се проведе на 25.09.2006 год. от 10.30 ч. на същото място и при същия дневен ред.
- Поканата за ОСА предстои да бъде публикувана в Д.В.
Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 23.08.2006 год.

Свързани компании:

Златни пясъци АД(ZLP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още