IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енемона АД, ФИНИ АДСИЦ и ФЕЕИ АДСИЦ се местят в новата сграда на Енемона

Сградата беше придобита през март тази година за сумата от 2,75 млн. евро

12:16 | 11.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Енемона АД, ФИНИ АДСИЦ и ФЕЕИ АДСИЦ се местят в новата сграда на Енемона

Енемона АД и дъщерните й дружества Фонд за инвестиции в недвижими имоти - ФИНИ АДСИЦ и Фонд за енергетика и енергийни икономии – ФЕЕИ АДСИЦ ще се преместят в новата сграда на Енемона в гр. София на ул. Коста Лулчев 20, показват обявления чрез Бюлетин Investor.bg.

От 10 август 2010 г. кореспонденцията с дружествата ще се води на новия адрес.

Сградата се намира между Sky City Mall и хотел Плиска, като граничи с Националното училище за танцово изкуство. Разположен е на 20 минути от метростанция Жулио Кюри. На 5 минути от Цариградско шосе (спирка Плиска) и до трамвайна спирка на бул. Шипченски проход.

Общата застроена площ на парцела е 5 360 кв. м, разположена на 4 етажа по 1 340 кв. м. Цената на квадратен метър разгъната застроена площ е 513 евро, но със сградата е придобит и парцел от 3 500 кв. м, което значително понижава цената на квадратен метър РЗП. В парцела са разположени и 50 паркоместа.

Покупката на сградата за 2,75 млн. евро (5,38 млн. лв.) е със 17%, или с 900 хил. лв., по-евтино от опцията дружеството да я придобие срещу 6,29 млн. лв., както предвиждаше проекто-решение на Общо събрание на акционерите на Енемона АД.

За последните 12 месеца обикновените акции на Енемона АД поевтиняват с 25,93% до 7 лв. за акция и 84 млн. лв. пазарна капитализация. На БФБ-София се търгуват и привилегированите акции на дружеството, както и варанти.

Свързани компании:

Енемона АД - привилегировани акции(E4AP)

Енемона АД - Варанти(ZNOA)

Фонд за инвестиции в недвижими имоти - ФИНИ АДСИЦ(FINI)

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още