IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нарушения във въздушния трафик във Великобритания и Холандия

Обстановката в Ирландия се подобрява

12:21 | 17.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Нарушения във въздушния трафик във Великобритания и Холандия

Въздушният трафик във Великобритания днес ще има нарушения заради облака вулканична пепел от Исландия, въпреки че летищата „Хийтроу“ и „Гетуик“ бяха отворени отново частично, но пък холандските бяха засегнати от изригването на Ейяфятлайокутл, предаде АФП.

Хиляда полети вероятно ще бъдат анулирани днес в европейското въздушно пространство заради облака от вулканична пепел, съобщи Европейската агенция за безопасност на въздухоплаването – Евроконтрол.

Обстановката във Великобритания е силно променлива. Редица летища на Острова отново бяха отворени през нощта, но все още има зони, в които са забранени полетите - над южната част на Англия, Северна Ирландия и Шотландия.

В Ирландия днес сутринта повече летища бяха отворени. Все още затворените, сред които е и летището в Дъблин, се очаква постепенно да заработят, като властите не очакват нови проблеми поне през следващите 48 часа.

Холандските летища днес също бяха засегнати и летищата в Амстердам, Ротердам и Грьонинген вероятно ще останат отворени до 12:00 часа по Гринуич.

Летищата „Хийтроу“ и „Гетуик“ в Лондон, които са най-големите във Великобритания и бяха затворени през нощта заради облака вулканична пепел от Исландия, днес в 06:00 часа по Гринуич бяха отворени, но само частично, съобщи агенцията за контрол на гражданската авиация на Великобритания, цитирана от АФП.

Засега се предвижда да бъдат изпълнявани само излитащите полети от „Гетуик“, без да се приемат никакви самолети за кацане най-рано до 12:00 часа по Гринуич.

В „Хийтроу“, най-голямото летище в света по международен трафик, броят на излитащите и кацащите полети се очаква да бъде намален и се очаква да има анулирани полети и закъснения.

Други регионални летища като „Станстед“, северно от Лондон, „Манчестър“, северозападната част на Англия, и „Глазгоу“ в Шотландия остават отворени, но пътниците са приканени да проверяват за полетите на авиокомпаниите, с които летят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:02 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още