IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обама: Край на топлите отношения с нефтената индустрия

Федералните органи често са одобрявали проекти за сондажи базирани единствено на оценки на самите нефтени компании

21:17 | 14.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Обама: Край на топлите отношения с нефтената индустрия

Американският президент Барак Обама заяви, че ще прекрати „топлите отношения” между нефтените компании и американските регулаторни органи, в светлината на катастрофалния нефтен разлив в Мексиканския залив, съобщава BBC.

Обещавайки „безкомпромисни” усилия за спиране на нефтения разлив, той обвини шефовете на нефтените компании, че се опитват да се отърсят от вината за катастрофата.

Обама заклейми „абсурдния спектакъл”, при който шефовете на нефтени компании „се сочеха с пръст и прехвърляха вината от един на друг”.

Липсата на надежден надзор е допринесла за експлозията на нефтената платформа, допълни той.

Федералните регулаторни органи често са одобрявали проекти за нефтени сондажи, базирани единствено на оценки на самите нефтени компании и техните обещания за безопасен добив на нефт, каза американският президент. От сега правилото ще бъде винаги всичко да се проверява.

Единадесет души загинаха, след като експлозия разруши нефтената платформа Deepwater Horizon в Мексиканския залив на 20-ти април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:56 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още