IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русал се връща на зелено през първото тримесечие

Продажбите на групата бележат растеж от 31% на годишна база до 2,33 млрд. долара заради по-високите цени на алуминия

11:17 | 14.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Русал се връща на зелено през първото тримесечие

Руският гигант Русал, най-големият световен производител на алуминий, отчита нетна печалба в размер на 247 млн. долара за първото тримесечие на тази година спрямо загуба от 638 млн. долара за същия период на 2009 г., съобщава Ройтерс. Подобрението на резултата се дължи на нарасналите цени на алуминия.

Продажбите на групата бележат растеж от 31% на годишна база до 2,33 млрд. долара.

Производството на алуминий обаче е паднало с 4% за тримесечието и е достигнало 973 хил. тона, докато това на алуминиев оксид отстъпва с 14 на сто до 1,8 млн. тона.

По думите на Олег Дерипаска, който е изпълнителен директор на Русал, компанията е добре позиционирана, за да се върне постепенно към предишните нива на производство. „Пазарните условия продължават да се подобряват, най-вече благодарение на ръст в търсенето от САЩ“, казва той.

В края на януари компанията беше листвана в Хонконг и Париж, като предлагането беше следено с голям интерес от инвеститорите. Оттогава обаче акциите не успяха да се стабилизират и да поемат нагоре, като в момента са под нивото си на въвеждане за търговия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още