IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Турция засега не подписа за „Южен поток“, не падна и цената на руския газ

Анкара даде разрешение на Москва за геолого-проучвателни работи в турски териториални води, обаче крайно решение за преминаване на „Южен поток“ през тази зона още няма

17:06 | 13.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Турция засега не подписа за „Южен поток“, не падна и цената на руския газ

Представители на ръководството на Русия и Турция не подписаха документ за условията за преминаването на газопровода „Южен поток“ през турски териториални води на Черно море, каквито очаквания имаше като част от резултатите от визитата вчера на руския президент в Анкара, пишат днес руски медии.

Като краен срок за това в началото на годината беше определен ноември.

В хода на руската визита на най-високо ниво в Турция бяха подписани общо 17 споразумения, като между тях се откроява строителството на първата турска АЕЦ от консорциум от две руски и една турска фирма.

През есента на миналата година Анкара даде разрешение на Москва за извършване на геолого-проучвателни работи в турски териториални води, обаче крайно решение за преминаване на „Южен поток“ през тази зона още няма.

От друга страна, отбелязват руски медии, Анкара не успя да постигне понижаване на цената на руския природен газ за страната, за каквато възможност писаха турски медии непосредствено преди посещението на руския президент. В тази връзка източник от Газпром днес коментира, че всъщност такива документи предварително не са били планирани да бъдат подписвани и това са „измислици“.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още