IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатските индекси поеха убедително нагоре

Най-добре се представят акциите на технологичните компании

17:42 | 12.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските индекси поеха убедително нагоре

Щатските индекси индекси поеха убедително нагоре в днешната сутрешна търговия, след като тревогите около спасителния план на еврозоната постепенно утихнаха. Цената на златото обаче продължи да расте и достигна нови рекордни нива по време на днешната сесия, което показва, че съмненията за дълговата криза в Гърция и еврозоната не са изчезнали напълно.

Най-старият борсов индекс Dow Jones Industrial Average се повишава с 0,8% до 10 837,66 пункта час след старта на сесията. Широкият S&P 500 напредва с 0,9% до 1 165,4 пункта, а индексът на всички компании от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, се повишава с 1,2% до 2 404,84 пункта.

Най-добре в началото на търговията се представят технологичните компании, а акциите на Citigroup, Bank of America и Morgan Stanley се наредиха сред най-търгуваните. Акциите на Morgan Stanley губят 5% от цената си, след като стана ясно, че банката се разследва за измама със сложни ипотечни деривативи от регулаторните органи в САЩ, предаде CNN.

Акциите на Walt Disney поскъпват с близо 1% до 36,08 долара на Нюйоркската фондова борса, след като медийната компания обяви по-голяма от очакваното печалба от 953 млн. долара за първото тримесечие.

Икономическите данни за САЩ от днес показаха, че търговският дефицит на страната е скочил с над 40% на годишна база през март заради силното увеличение на вноса на стоки и суров петрол.

По-късно днес ще излязат данните за държавния бюджет и петролните запаси на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:16 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още