IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

TUI Travel успя да намали загубата си за полугодието, увеличава дивидента

Компанията обаче оценява на 90 млн. паунда щетите, които ще понесе през третото финансово тримесечие от образувалия се облак след изригването на вулкана в Исландия

12:04 | 11.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
TUI Travel успя да намали загубата си за полугодието, увеличава дивидента

Най-големият европейски туроператор – британският TUI Travel – е успял да намали загубата си за първото фискално шестмесечие, приключило в края на март.

Компанията обаче оценява на 90 млн. паунда (около 104 млн. евро) щетите, които ще понесе през третото финансово тримесечие от образувалия се облак след изригването на вулкана в Исландия, съобщава АФП.

TUI Travel, който е 55% собственост на германския туристически конгломерат TUI AG, уточнява в съобщение до медиите, че е намалил загубата си с 4,5% на годишна база до 319 млн. паунда (около 368 млн. евро).

Подобрението на резултата е факт въпреки спада с 8 на сто на приходите от продажби до 4,933 млрд. паунда, свързани със започнатия план за доброволно напускане на служители с цел оптимизиране на дейността.

Върху резултатите на групата влияние е оказало спирането на редовните полети на авиопревозвача й TUIFly, който е базиран в Германия, както и създадената през миналата година съвместна компания в Канада с местния туроператор Sunwing.

От TUI Travel отчитат „добро ниво“ на резервациите, направени за летния туристически сезон.

Компанията смята да разпредели дивидент за полугодието от 3,2 пенса на акция, което е със 7% повече спрямо година по-рано.

Листнатият на Лондонската борса TUI Travel е създаден след сливането през септември 2007 между британската First Choice и туроператора на германския TUI AG.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още