IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Fitch: Плановете на ЕС ще притъпят натиска върху отделните страни

Очаква се мерките на стойност 750 млрд. евро да намалят значително рисковете за стрените с бюджетни проблеми

19:33 | 10.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Fitch: Плановете на ЕС ще притъпят натиска върху отделните страни

Агенцията за кредитен рейтинг Fitch обяви, че плановете на Европейския съюз и Международния валутен фонд за заделяне на 750 млрд. евро за борба с кризата на Стария контимент ще доведат до значително понижаване на риска в Европа.

Мерките „би трябвало да ограничат риска от пазарна паника и натиск върху страните от еврозоната и може да постави началото на засилване на фискалната устойчивост и политическата рамка на еврозоната”, съобщават от Fitch, цитирани от Market Watch.

Въпреки това обаче от агенцията предупреждават, че е твърде рано за категорична оценка на дългосрочните ефекти за фискалната и финансова стабилност, тъй като по прилагането на мерките не се дават достатъчно детайли.

Fitch предупреждава още, че Испания и Португалия трябва да затегнат значително бюджетите си, за да запазят рейтингите си и да дадат ясен знак за стабилността си.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още