IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Джим Креймър: Не купувайте преди Dow Jones да е паднал до 9000 пункта

Пазарният анализатор смята, че достигнатото ниво в четвъртък е дъно, което отново можа да бъде докоснато

13:40 | 08.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Джим Креймър: Не купувайте преди Dow Jones да е паднал до 9000 пункта

Спадът от близо 1000 пункта на водещия щатски индекс Dow Jones Industrial Avarage по време на сесията в четвъртък (6 май) издава истинските пазарни нагласи на инвеститорите.

Те допускат, че сривът е оправдан, а не в резултат на някаква компютърна грешка, твърди пазарният анализатор Джим Креймър пред CNBC.

Според него хората вярват, че Procter & Gamble заслужава да се срине до 47 долара от малко над 60, и че спадът на индекса е естествена последица от дълговите проблеми в Европа и вълненията в Гърция.

„Инвеститорите показаха, че нямат абсолютно никакво доверие в пазара”, продължава Креймър. „А това е пагубно за акциите.”

Анализаторът обаче побърза да разграничи САЩ от Европейския съюз (ЕС). Макар, че не би отрекъл влиянието на Стария континент върху щатските пазари, той отбелязва, че икономическата ситуация в САЩ е много по-стабилна от тази в ЕС.

Заетостта се увеличава, жилищния сектор се подобрява, бизнес активността се покачва. Така че, колкото и плашещ да бе спадът по време на сесията в четвъртък, пазарът е далеч от състоянието си от края на 2008 и началото на 2009, когато имаше фундаментални причини за ниските нива.

Според Креймър в четвъртък пазарът е достигнал ниво (9000 пункта), калкулиращо опасностите от разпространение на дълговата криза в Европа, и съответно правещо акциите привлекателни.

Той не изключва възможността това ниво да бъде достигнато отново. Следователно инвеститорите трябва да изчакат новия спад преди отново да започнат да купуват.

В крайна сметка обаче хората трябва да знаят, че американските икономика и пазари се подобряват. САЩ не е ЕС, убеден е Креймър.

„Щатските пазари скоро ще спрат пониженията си и ще отскочат по-силно от който и да е пазар в Европа”, твърди той.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:04 | 31.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още