IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

BNP Paribas с 47% скок на печалбата, акциите рязко нагоре

Френската банка разкри, че има експозиция от около 5 млрд. евро в гръцки държавни облигации

12:46 | 06.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
BNP Paribas с 47% скок на печалбата, акциите рязко нагоре

Франският банков гигант BNP Paribas обяви ръст на печалбата си от 47 на сто за първото тримесечие на годишна база. Голяма заслуга за това имат активите, придобити от Fortis през миналата година.

Печалбата на банката за първото тримесечие на годината възлиза на 2,28 млрд. евро, след като за същия период на миналата година тя бе 1,56 млрд. евро. Приходите пък са нараснали с 22 на сто до 11,5 млрд. евро.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за печалба от 1,65 млрд. евро на база приходи от 10,82 млрд. евро, предава Market Watch.

За добрите резултати на BNP Paribas влияние е изиграло закупуването на бизнеса на Fortis в Белгия и Люксембург, осъществено през май миналата година.

Заедно с отчета BNP Paribas обяви и размера на експозициите си към Гърция, като стана ясно, че банката има държавни облигации на южните ни съседи на стойност 5 млрд. евро. Други 3 млрд. евро пък банката има под формата на търговски книжа, емитирани в Гърция, предава CNBC.

След публикуването на отчета акциите на BNP Paripas поеха рязко нагоре, поскъпвайки с 4,4 на сто до 49,92 евро за акция.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:27 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още