IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италианският министър на индустрията подаде оставка заради скандал

Клаудио Скайола е разследван по подозрение за евентуална злоупотреба при закупуването на апартамент в Рим

14:24 | 04.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Италианският министър на индустрията подаде оставка заради скандал

Италианският министър на индустрията Клаудио Скайола, който е близък сътрудник на премиера Силвио Берлускони от 15 години, е подал оставка заради разследване за евентуална злоупотреба при закупуването на апартамент в Рим, предаде Bloomberg.

Според обвиненията през 2004 г. архитект е платил 900 хил. евро, за да му помогне да купи апартамента. Въпреки че отрича да е извършил нещо нередно, Скайола подаде оставка с обяснението, че не може да се защитава от този пост.

„Оставката ми ще позволи на правителството да продължи напред“, е заявил той на специално свикана пресконференция.

Това е вторият случай, при който Скайола е принуден да подаде оставка от правителството заради скандал. През 2002 г. той подава оставка от поста на министър на вътрешните работи, след като заявява пред журналисти, че Марко Биаджи, съветник на правителството по трудовите въпроси, убит по-рано същата година от терористичната група Червените бригади, е бил „трън в задника“. Преди това вътрешното министерство е било отказало на Биаджи да му възстанови полицейския ескорт.

Скайола се присъединява към партията на Берлускони през 1995 г. Той помага за организирането на кампанията, която довежда до избирането на Берлускони за премиер през 2001.

След като подава оставка заради коментара за Биаджи, Скайола остава настрани от политиката, докато Берлускони не го назначава отново в правителството като министър без портфейл година по-късно. През 2005 г. Скайола става министър на индустрията, като заема поста до 2006, а след изборите през 2008 отново поема министерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още