IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъфет заяви, че подкрепя на 100% шефа на Goldman Sachs

“Той свърши прекрасна работа, управлявайки тази фирма”, е заявил Бъфет преди събранието на акционерите на компанията му Berkshire Hathaway

16:28 | 01.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Бъфет заяви, че подкрепя на 100% шефа на Goldman Sachs

Милиардерът Уорън Бъфет е заявил, че подкрепя изпълнителния директор на Goldman Sachs Лойд Бланкфейн „100 процента“, предаде Bloomberg.

“Той свърши прекрасна работа, управлявайки тази фирма”, е заявил Бъфет преди събранието на акционерите на компанията му Berkshire Hathaway.

Бъфет стана един от най-видните защитници на Goldman Sachs от обществения гняв заради практиката на раздаване на възнаграждения в банката и отношение към клиентите й. Миналия месец срещу Goldman Sachs беше заведено дело от Комисията за ценните книжа и борсовите операции (SEC) за измама, а ма 27 април Бланкфейн беше остро разкритикуван по време на изслушване в Конгреса.

От SEC обвиняват банката, че е заблудила клиентите си, създавайки сложни финансови инструменти. Освен това Европейският съюз разследва ролята на Goldman в уреждането на суапови сделки за Гърция, които евентуално да са прикрили бюджетния дефицит на страната.

Бъфет инвестира в разгара на кризата 5 млрд. долара в Goldman Sachs, което се прие като вот на доверие. Миналата година банката назначи милиардера за съпредседател на благотворителен фонд от 500 млн. долара, основан от Goldman Sachs в подкрепа на малкия бизнес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:43 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още