IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Признаха за виновен американец, проникнал в пощата на Сара Пейлин

22-годишният Дейвид Кернел е син на сенатор от демократическата партия

15:06 | 01.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Признаха за виновен американец, проникнал в пощата на Сара Пейлин

Съд в Тенеси призна за виновен 22-годишният Дейвид Кернел за незаконно проникване в електронната поща на Сара Пейлин и за възпрепятстване на правосъдието, предаде ВВС.

Кернел, който е син на сенатора от демократическата партия Майк Кернел, може да получи до 20 години затвор по второто обвинение и една година за хакването на пощата на Пейлин.

Той е проникнал в пощата й по време на кампанията за вицепрезидентския пост през 2008 г.

Адвокатът на Кернел е поддържал тезата, че действията му са били по-скоро колежанска шега, отколкото престъпление. По това време Кернел е бил студент в Университета в Тенеси.

Според твърденията на прокуратурата обаче Кернел се е опитал да повлияе на изборите чрез незаконни средства.

Съдът ще вземе решение по делото след четири дни.

На страницата си в сайта за социални контакти Facebook Сара Пейлин е пуснала съобщение, с което благодари на съда за справедливата присъда.

Пейлин е дала показания пред съда в петък, като е заявила, че Кернел е компрометирал основния начин, по който е комуникирала със семейството си по време на кампанията, прониквайки в пощата й в Yahoo.

По-рано тази седмица нейната дъщеря Бристъл е дала показания, че е получавала обаждания и текстови съобщения от непознати, след като скрийншот на електронни писма от акаунта на майка й да разкрили номера на мобилния й телефон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още