IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Арестуваха над 20 човека на Острова за укрити данъци от търговия с емисии

Акциите са проведени във Великобритания и Германия, претърсени са офиси на Deutsche Bank, HVB Group и RWE

11:22 | 01.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Арестуваха над 20 човека на Острова за укрити данъци от търговия с емисии

Британските власти са арестували тази седмица 22 човека в рамките на най-голямото разследване на измама, свързана с данъци върху вредни емисии от старта на търговията с емисии в Европа през 2005 г., предаде Bloomberg.

Разследващите органи са арестували 13 човека в Англия и 8 в Шотландия на 28 април, е съобщил Джонатан Хол, говорител на британските данъчни служби, в телефонно интервю. Най-малко 25 човека са били задържани общо във Великобритания и Германия тази седмица, включително още един човек, арестуван на Острова с европейска заповед за арест.

Германската прокуратура и данъчни инспектори са претърсили същия ден офиси на Deutsche Bank, HVB Group и RWE.

Разследването в Германия е за подозирано укриване на 180 млн. евро данъци, като са намесени 150 човека в 50 компании. Британските данъчни служби са претърсили 81 офиса в страната.

От Франкфурт са поискали помощ от колегите си в 10 други страни – освен Великобритания, това са Португалия, Белгия, Холандия, Норвегия, Финландия, Дания, Австрия, Чехия и Кипър. Разследват се и подозрения в пране на пари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:36 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още