IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германски банки вероятно ще се включат в спасяването на Гърция

Консорциум от банки вече е обещал да допринесе за помощта с 1-2 млрд. евро, макар че официално споразумение не е сключено

10:38 | 01.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Германски банки вероятно ще се включат в спасяването на Гърция

Германският канцлер Ангела Меркел е заявила в интервю за вестник Bild am Sonntag, че ще приветства помощ от банките в Германия за осигуряването на средствата за Гърция, предаде Ройтерс.

Изпълнителният директор на Deutsche Bank Йозеф Акерман помага за координиране на усилията на частния сектор в Германия за подкрепяне на спасителния пакет, е казал източник на Ройтерс в петък. Това ще улесни политическите лидери в прокарването пред обществеността на спасителния план.

Консорциум от банки вече е обещал да допринесе за помощта с 1-2 млрд. евро, макар че официално споразумение не е сключено, е пояснил източникът.

Акерман се е заел със съставянето на въпросния консорциум след разговор в финансовия министър Волфганг Шойбле.

От Deutsche Bank са отказали коментар по плана, който би бил първият сигнал за намеса на частния сектор в спасяването на Гърция.

Също в петък вицеканцлерът на Германия Гуидо Вестервеле е заявил, че очаква банките в Европа да допринесат за спасяването на Гърция. Германските и френските банки са с най-големи експозиции на гръцкия пазар.

Очаква се този уикенд да бъде приет окончателният план за спасяването на Гърция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:34 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още