IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Масови протести за Първи май в Гърция

Поводът са готвените нови мерки за съкращаване на разходите

10:05 | 01.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Масови протести за Първи май в Гърция

Днес в Гърция ще се проведат масови демонстрации в протест срещу планираните от правителството антикризисни мерки, включително намеренията му за обвързване с Международния валутен фонд (МВФ).

Очаква се многомилиардният пакет от МВФ за Гърция да бъде одобрен в неделя. Освен това, с цел преодоляване на кризата, Атина планира съкращаване на заплатите в държавния сектор, замразяване на пенсиите, увеличаване на осигурителната тежест и прочие рестриктивни мерки.

По този повод най-големите профсъюзи в Гърция - GSEE и ADEDY, обединяващи работници и служители както в държавния, така и в частния сектор, планират мащабни протести в Атина и в други градове в страната.

Синдикати от целия политически спектър назовават готвените от правителството мерки "варварски". Мерките, според тях, са безсмислени, тъй като те само ще вкарат Гърция в продължителна рецесия, което още повече ще задълбочи проблема с бюджетния дефицит.

Вижте още

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:33 | 16.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още