IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола се задържа над 83 долара след срещата на Фед

Енергийната суровина поскъпна с 1% вчера, след като Фед потвърди, че лихвите в САЩ ще останат ниски

09:31 | 29.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола се задържа над 83 долара след срещата на Фед

Цената на американския лек суров петрол скочи над 83 долара за барел в сряда, като остава над това ниво и по време на днешната електронна търговия в Азия. Федералният резерв потвърди вчера обещанието си да не вдига основния лихвен процент в САЩ през следващите месеци в подкрепа на възстановяващата се американска икономика.

Енергийната суровина поскъпна с 1% вчера на Нюйоркската петролна борса, след като щатският долар поевтиня заради изказването на централната банка на САЩ, която заяви, че икономическите условия в момента са несигурни и изискват основната лихва в САЩ да остане на рекордно ниското си ниво от 0,25%, предаде Bloomberg.

По-ниският курс на долара намалява цената на енергийната суровина, след като се преизчисли в други валути. По този начин вчерашната сесия донесе ръст в цената на петролните фючърси от 78 цента до 83,22 долара за барел.

По време на днешната електронна търговия в Азия петролът поевтинява леко с 0,1% до 83,16 долара за барел, след като данни на Министерството на енергетиката показаха, че петролните рафинерии в САЩ работят на най-високия си производствен капацитет за последните две години от 89%.

Редовният седмичен доклад на министерството показа още, че запасите от суров петрол на страната са се увеличили два пъти повече от очакваното с 2 млн. до 358 млн. барела през миналата седмица, което е най-високото им ниво от юни 2009 г. насам.

Междувременно брентът с доставка през юни поевтинява със 7 цента до 86,09 долара за барел по време на днешната електронна търговия на Лондонската петролна борса. До края на вчерашната сесия фючърсите на брента поскъпнаха с 38 цента, или 0,4%, до 86,16 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:57 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още