IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аерофлот ще започва нискотарифни полети

Планира се това да се случи след придобиването на компанията Росавия

18:18 | 27.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Аерофлот ще започва нискотарифни полети

Руският Аерофлот, най-голямата авиокомпания в Източна Европа, може да започне нискотарифни полети след завършване на придобиването на превозвача Росавия. Това е заявил изпълнителният директор на Аерофлот Виталий Савелиев, цитиран от Bloomberg.

Аерофлот ще оперира шестте регионални линии на Росавия отделно от собствения си „премиум“ бранд, щом бъде поет контролът върху авиокомпанията, уточнява в интервю Савелиев. Транзакцията ще донесе на купувача допълнителни 7 млн. пътници и 120 самолета.

От думите на Виталий Савелиев става ясно, че възможността за евтини полети все още се проучва, като засега е ясно, че марката „Аерофлот“ ще се използва само за високия ценови сегмент.

Руският авиосектор се нуждае от допълнителна консолидация, като се има предвид, че 30 превозвача биха били достатъчни да обслужват нуждите на страната, в която сега има близо 160 оператора, борещи се за общо 45 млн. пътници годишно, коментира шефът на Аерофлот.

Базираният в Москва превозвач прогнозира по-рано този месец, че броят на превозваните от него пътници може да нарасне почти двойно до 20 млн. през следващата година след придобиването на регионални авиолинии.

По думите на Савелиев за първото тримесечие компанията има ръст в броя на превозените пътници от 23% на годишна база.

Аерофлот, в който държавата държи дял от 51%, набра 12 млрд. рубли (413 млн. долара) в началото на април, продавайки тригодишни облигации с годишен купон от 7,75%, след като получи поръчки за над 24 млрд. рубли. Средствата ще са „повече от достатъчни“ за покриване на настоящите финансови нужди на компанията, уточнява нейният изпълнителен директор. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:13 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още