IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Атина без обществен транспорт днес поради стачка

Стачката е насочена срещу строгите мерки на правителството за икономии

16:23 | 27.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Атина без обществен транспорт днес поради стачка

Движението на целия обществен транспорт в гръцката столица Атина днес е изцяло блокирано от 11 до 17 часа поради стачка на служителите от градския транспорт, съобщи Итар-Тасс. Стачката е насочена срещу строгите мерки на правителството за икономии.

По призива на синдикатите прекратиха работа всички транспортни работници в Атина, вкл. тези от метрото и крайградската железница. Те днес провеждат протестен митинг срещу намаляване доходите на населението, предизвикано от въвеждане на строгите ограничения като част от мерките за излизане от финансовата криза.

По-конкретно мерките предвиждат съкращаване на заплатите на държавните чиновници, вкл. изплащане на премии, „замразяване“ на пенсиите, повишаване на ДДС, повишаване на акциза върху алкохола и цигарите и др.

Последното социологическо проучване в Гърция показва, че 61% от запитаните са против решението на правителството да поиска от Европейския съюз (ЕС) и Международния валутен фонд (МВФ) да стартират резервния кредитен механизъм, опасявайки се, че МВФ ще постави на Гърция нови строги финансови ограничения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още