IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на химическия концерн DuPont се удвои до 1,1 млрд. долара

Приходите от продажба на генномодифицирани семена са нараснали най-много през последните 12 месеца

14:48 | 27.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на химическия концерн DuPont се удвои до 1,1 млрд. долара

Печалбата на американския химически концерн DuPont се удвои през последните 12 месеца и надмина пазарните очаквания заради увеличеното търсене на генномодифицирани семена и материали за производството на електроника, предаде Bloomberg.

Ръководството на компанията вдигна и прогнозата си за цялата година, като очаква печалба на акция от 2,5 до 2,7 долара. През януари от концерна прогнозираха печалба на акция от 2,15-2,45 долара.

Нетната печалба на DuPont за първите три месеца на годината се е увеличила до 1,13 млрд. долара, или 1,24 долара на акция, в сравнение с положителен финансов резултат от 488 млн. долара, или 54 долара на акция, преди година.

Анализаторите очакваха базираната в Делауеър компания да отчете печалба на акция от 1,06 долара.

Приходите на DuPont през първото тримесечие са се увеличили с 23% на годишна база до 8,48 млрд. долара, като обемът на продажбите й е нараснал с 19 на сто. Приходите от продажбата на семена са се увеличили най-много, докато подразделенията за производство на електроника и автомобилни бои отново са излезли на печалба.

Главният изпълнителен директор на DuPont Елън Кулман намали разходите на компанията с 1 млрд. долара през миналата година, като съкрати работни места и затвори няколко завода на компанията.

Акциите на DuPont поскъпват с 1,3 долара, или 3,2%, до 42,25 долара за акция по време на днешната електронна търговия на Нюйоркската петролна борса. DuPont участва в индекса Dow Jones IA от 1935 г. и е една от най-дълго задържалите се в него компании.

През последните 12 месеца акциите на DuPont са поскъпнали с над 160%, което увеличава пазарната й капитализация до 964 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:48 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още